dijous, 13 de maig del 2010

JOC SIMBÒLIC

El joc simbòlic es correspon, aproximadament, amb el període que comprèn des dels dos anys fins els set. Apareix quan l´infant ha adquirit la capacitat de representació, mitjançant la qual representa accions i regles bàsiques imaginàries que es refereixen als acords sobre a què es juga.
Representar accions com si fossin reals constitueix una de les actituds preferides del nen i la nena. Els temes que es representen en el joc simbòlic són, freqüentment, aspectes de la seva vida real. No hem d’oblidar que el joc simbòlic és una de les activitats infantils en les que apareix més clarament la influència de l’entorn social.
Conforme el nen i la nena es van fent grans, es pot observar com aquest tipus de joc es va fent cada vegada més complex i el joc passa de ser individual a realitzar-se en grup. L’escola sap que els recursos materials amb els que juga l´infant, tenen una funció psicològica important ja que contribueixen a la formació, desenvolupament, creixement i maduració del nen/a


Humans i animals juguem de manera innata. en els humans és un instint que ens permet desenvolupar la imaginació, compartir experiències i adquirir una sèrie d'habilitats socials que necessitarem durant la vida adulta. El joc simbòlic ens permet jugar amb la realitat sense estar dintre d'ella.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada